Masterclass: Executeur – Routekaart naar een professionele afwikkeling

29 november 2024 @ 09:00 17:00

Prins Bernhardstraat 75
Vianen, 4132 XE Nederland
+ Google Maps

Omschrijving:
Vanuit het perspectief van de executeur wordt het gehele proces van de afwikkeling van een nalatenschap doorlopen aan de hand van praktijkvoorbeelden. Welke bevoegdheden,
verantwoordelijkheden en verplichtingen heeft de executeur? Wat is zijn positie ten opzichte van erfgenamen, andere erfrechtelijke verkrijgers, schuldeisers en de rechter? Wat wordt van de executeur gevraagd en wat behoort niet tot zijn taak? Met welke lastige vraagstukken kan de executeur worden geconfronteerd en hoe daar mee om te gaan?

Doelstelling:
Na het volgen van de Masterclass bent u als executeur in staat om de centrale rol te vervullen in de afwikkeling van een nalatenschap.

Onderwerpen cursus:
1. Executeur, aanvaarden van de functie
2. Erfgenaam, aanvaarden of verwerpen
3. Executeur, inhoud van de functie
4. Executeur, einde taak en beheer
5. Houding en zorgplicht executeur

Prijs: (inclusief lunch)
Prijs: € 445,50 Novak PLUS-leden
Prijs: € 495,- Novak/Extendum-leden
Prijs: € 550,- Niet Novak-leden

Docent:
De docent van deze cursus is Mr. Thomas Janus (Specialist in afwikkelen van nalatenschappen bij Janus Notarieel Juristen).

Twee weken voorafgaand aan de cursusdag wordt u cursusmateriaal toegezonden voor deze cursus, het is belangrijk dat u deze informatie doorneemt voor aanvang van de cursus. 

Het is ook mogelijk deze cursus eventueel inhouse te organiseren bij u op kantoor. Neem hiervoor contact met ons op via n.dewaal@novak.nl

U kunt zich via het onderstaande formulier aanmelden deze opleiding.

070-3524002

Bekijk de site van Organisator

Meer opleidingen

Scroll naar boven