Docenten

Novak Opleidingen werkt uitsluitend met docenten uit het beroepenveld. Onze docenten kunnen gemakkelijk de vertaalslag van theorie naar praktijk maken. Zij weten bovendien als geen ander wat er speelt binnen de branche, wat de lesstof actueel maakt. 

Martina Sarris

Sinds 2021 biedt Martina, met haar directe aanpak en toepasbare voorbeelden, Novak-leden uitgebreide vaktechnische ondersteuning. Haar expertise strekt zich uit van beantwoorden van vaktechnische vragen tot dossierreviews tot pre-toetsing tot het verzorgen van uitstekende opleidingen voor mkb-accountants.

Martina’s vaardigheden omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van RJ(k) tot WWFT-gerelateerde onderwerpen. Buiten haar rol als docente en adviseur, fungeert Martina ook als PE-coach, waarbij ze Novak-leden helpt met hun PE-portfolio.

U kunt Martina Sarris bereiken via het telefoonnummer van Novak DIRECT (085-0220150) of rechtstreeks via m.sarris@novak.nl.


Richard Ooijevaar

Richard Ooijevaar, begon jaren geleden met het geven van cursussen aan zijn collega’s en cliënten en is nu nog steeds actief als docent voor onder andere Novak. Doceren is iets waar Richard enthousiast van wordt: “Ik word er blij van als aanwezigen de cursusinformatie kunnen toepassen in de praktijk.” 

Richard doceert o.a. de opleidingen Juridische (af)splitsing en bedrijfsfusie en Actualiteiten belastingen voor Novak.

U kunt Richard Ooijevaar bereiken via het telefoonnummer van Novak DIRECT (085-0220150) of rechtstreeks via novak@novak.nl.


Thomas Janus

In 1998 startte Thomas Janus binnen een middelgroot accountantskantoor met de afwikkeling van nalatenschappen, waarna hij in 2006 zijn eigen kantoor begon. Voor Thomas is Erfrecht een prachtig vakgebied dat volop in ontwikkeling is en een beroep doet op je inlevingsvermogen.

Bij de afwikkeling staat hij samen met mijn team erfgenamen, executeurs en hun adviseurs bij. Geen enkele complexe nalatenschap is gelijk aan de andere. De ene keer ligt de nadruk op het (internationaal) juridische  of fiscale aspect, de volgende keer op de moeizame onderlinge verhouding tussen de erfgenamen of de uitgebreide en gevarieerde samenstelling van de nalatenschap.

Thomas doceert o.a. de opleidingen: Erfrecht, Executeur en Erfbelasting.

U kunt Thomas Janus bereiken via het telefoonnummer van Novak DIRECT (085-0220150) of rechtstreeks via novak@novak.nl.


Charles Kock

Charles is werkzaam als senior beleidsadviseur accountancy bij Flynth. Hij heeft een rol bij bureau vaktechniek en daardoor betrokken bij  de norm op het gebied van accountancy in de samenstelpraktijk van Flynth.

Daarnaast was hij 17 jaar werkzaam als freelance docent Financial Accounting t.b.v. de Master of Science opleiding van Nyenrode. Het betrof de opleiding tot managerial controlling.  Ook maakte hij onderdeel uit, als vice-voorzitter, van het Adviescollege Beroepsreglementering NBA. Het Adviescollege heeft tot taak het bestuur van de NBA te adviseren over vaktechnische aanwijzingen en regelgeving inzake de uitoefening van het accountantsberoep. Momenteel is de heer Kock lid van de werkgroep MKB van de Raad voor de Jaarverslaggeving.

Charles doceert o.a. de opleidingen: Actualiteiten verslaggeving en efficiënt en risicogericht samenstellen.

U kunt Charles Kock bereiken via het telefoonnummer van Novak DIRECT (085-0220150) of rechtstreeks via novak@novak.nl.


Sytze de Swart

Als accountant en belastingadviseur werkt Sytze in de praktijk, voornamelijk in het mkb. Vanuit die praktijk wordt in de cursussen de koppeling gelegd met de wet- en regelgeving voor accountants en omgekeerd. Het gaat dan om externe verslaggeving en beroepsregels. Zijn webinars en fysieke bijeenkomsten zijn interactief. Daarnaast verdedigt Sytze accountants in het tuchtrecht. Het kan zijn dat de Novak-leden Sytze al kennen, mogelijk uit de PE-week op Curacao die de Novak organiseert.


Hans de Bruijn

Hans de Bruijn ontwikkelt en geeft al vele jaren cursussen, voornamelijk op het gebied van accountancy en fiscaliteit. Hans is ook al vele jaren docent voor de verplichte PE-onderwerpen en geeft examentrainingen voor het slotexamen RA en AA. Hij heeft daarnaast jarenlang leiding gegeven aan het Stagebureau Accountancy Rijksoverheid als (vaktechnisch) coördinator en werkt momenteel als vaktechnisch adviseur voor controle bij een toezichtorganisatie. Hans was eerder (extern) beoordelaar voor de praktijkopleiding voor RA en AA, examinator voor het afsluitende slotexamen en werkte als gecommitteerde voor het vak Fiscale Advisering. Hans de Bruijn is onder Novak-leden reeds bekend door zijn cursussen Duurzaamheid.

Scroll naar boven